Scroll to top
© 2018 You Might Also Like
Share

Nienke Plas

Nienke Plas

Nienke Plas (3 april 1986) is comedian en wordt door velen gekroond als ‘de grappigste vrouw van Nederland’. Haar bekendheid ontstond op 3 mei 2016, nadat zij een video opnam waarin zij haar frustraties uitte dat haar vriend op een feestje was waar Lady Gaga (haar grote heldin) optrad en zij helaas thuis op de bank zat. De video zette zij op haar <a href="https://www.facebook.com/plasnienke/">Facebook</a>, voor haar 400 vrienden en de volgende ochtend bleek ze hier gigantisch veel leuke reacties op te hebben gekregen. Haar vriend raadde aan dat ze dit wekelijks moest gaan doen en maakte van haar Facebookpagina een artiestenpagina. Ze scoorde een jaar lang elke week zo’n 600 duizend views met haar dolkomische video’s. Nog geen twee jaar later is Nienke plas een merk, heeft ze 146.000 volgers op Facebook, meer dan 122.000 abonnees op YouTube en 194.000 volgers op Instagram.

Nienke heeft een nieuwe categorie aan het Nederlandse YouTube-spectrum toegevoegd met haar video’s. Ze maakt (harde) grappen, neemt je mee in het échte leven en schroomt niet om een goed geplaatste krachtterm te gebruiken. Denk aan stand-up, maar dan met een online publiek. Elke week op de maandag en donderdag om 16.00 uur upload ze haar ‘Shitty Diary’ op haar YouTube-kanaal, een grappige vlog over haar dagelijkse leven. Daarnaast maakt ze geregeld ook een ‘HAHALOG’, een video waarin ze in één adem op hilarische wijze bloedeerlijk onderwerpen behandelt. Haar handelsmerk is haar Amsterdamse babbel, hilarische expressiviteit, grove humor en een tikkie absurdisme.

Intussen heeft het online succes ook offline vele deuren geopend. Zo heeft ze vorig jaar voor RTL 5 samen met Dennis Weening en Rick Brandsteder het programma ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’ gepresenteerd en doet zij dit jaar mee aan Expeditie Robinson!

Voor de meeste mensen was het geen verrassing dat Nienke een contract heeft getekend bij het platenlabel You Might Also Like van Bizzey en JayJay Boske. Want de echte kenner weet dat Nienke regelmatig zingt in haar video’s en zij haar ambitie om muziek uit te brengen nooit onder stoelen of banken heeft gestopt. Als kind zat ze op de theaterschool, heeft ze zangles gehad en een cabaretcursus gevolgd. In 2019 wordt haar grote droom werkelijkheid: een eigen theatershow!

Nienke woont samen met haar grote liefde Resley, die tevens haar management verzorgt en samen hebben ze een zoon Frenky-Dean